Over Jos Frusch

Muziekpublicist en schrijver Jos Frusch studeerde muziekwetenschap en kunstgeschiedenis aan de universiteit van Utrecht. Maakte naam als kunst- en muziekredacteur bij Limburgs Dagblad en Dagblad De Limburger. Interviewde groten der aarde als Leonard Bernstein, Claudio Abbado, Vladimir Ashkenazy, Bernhard Haitink, Heinrich Schiff, Elly Ameling en Dave Brubeck. Artikelen van zijn hand verschenen in vrijwel alle regionale kranten van Nederland. Zijn muziekpublicaties staan in tal van Nederlandse en buitenlandse vakbladen.

In 2006 verscheen in het kader van de Boekenweek zijn eerste roman De Dirigent. Een jaar later schreef hij in opdracht van uitgeverij Terra/Lannoo het boek Blaosmuziek. Eind 2009 voltooide hij ‘Ik koos voor de liefde’, de geromantiseerde biografie van Marjon Lambriks. Onlangs voltooide hij een musicologische bespiegeling van het ensemble Contraint, die in augustus zal verschijnen. Vanaf september zullen van zijn hand met de regelmaat van de klok kleine biografische uitgaven verschijnen van dirigenten die actief zijn in de Limburgse blaasmuziek.

Daarnaast is Jos Frusch actief als adviseur op journalistiek en cultureel gebied en geeft hij luistercursussen Klassieke Muziek. Sinds juni 2007 runt hij zijn eigen cultureel advies- en communicatiebureau CCJosFrusch. Enkele actuele opdrachten: intendant Concertcyclus WMC 2009; directeur Openluchttheater Valkenburg; zakelijk leider Ensemble 88; programmeur Muziek Biennale Niederrhein 2010; intendant WMC jubileumeditie 2011.

Klik hier voor uitgebreid curriculum