De Dirigent

De romaDe Dirigentn De Dirigent speelt in de wereld van de blaasmuziek. Hoofdpersoon is Dick Moors, een internationaal gevierd dirigent van blaasorkesten, die voor de grootste uitdaging uit zijn carrière staat. Op hem rust de ondankbare taak harmonie Sint-Petrus uit zijn geboortedorp Hellenrade naar het wereldkampioenschap te leiden. Zijn grootste concurrent: harmonie Sint-Paulus uit eigen dorp.

Wanhopig door slechte ervaringen bij eerdere concoursen bedenkt hij een waanzinnig plan, waarvan hij zelf de uitkomst niet kan overzien. Het verhaal speelt tegen de achtergrond van het Mozart-jaar, waarop Moors zich voorbereidt met een groep studenten van het conservatorium.

De Dirigent is een boek over de schoonheid van muziek, de waanzin van concoursen en de kracht van de liefde, met Mozarts Gran Partita als rode draad.

Bij het boek is een cd gevoegd met de Gran Partita van Mozart, gespeeld door dertien Limburgse topmusici onder leiding van Jan Cober.
Stemmen uit de pers:

Als de muziek centraal staat… krijgt het (verhaal) vaart, heeft het kracht en merk je dat het een noodzakelijk boek is… Maar wat de zaak echt lekker aan de gang houdt, is de dirigent zelf. De man zou zo in een Thomas Rosenboom-boek kunnen staan. Frusch zet een vent voor je neer met wie je compassie krijgt… Het is die worsteling, die intens gevoerde innerlijke strijd die De Dirigent uittilt boven een min of meer toevallig in de blaasmuziekwereld geworteld verslag van een spannend muziekconcours. (Koen Eykhout in Dagblad De Limburger en Limburgs Dagblad)

Ook zonder alle in en outs van de Limburgse muziekscene te kennen is De Dirigent een onderhoudend stukje proza. Frusch is vooral op zijn best als hij de muziek die in het boek voorbijkomt onder woorden brengt. Dan… lukt het hem om muziek niet met noten maar met woorden tot klinken te brengen. (Frank Vergoossen in Music & Show)

Fabelachtige beschrijvingen

 

van de muzikale wereld en een heel scala aan emoties passeren de revue. Indrukwekkend en ontroerend. (Lilian Ferru in nieuwsbrief Spiritueel Café Heerlen)

Is uw interesse gewekt? U kunt het boek bestellen via www.limburger.nl . Vervolgens doorklikken naar webshop.